Hier vindt u cursussen over het maken van webapplicaties. Webapplicaties zijn alle software-oplossingen die via een browser functioneren. Dus ook een website is een webapplicatie. Deze cursussen gaan dan ook over alle mogelijkheden voor het maken van een website. Naar deze cursussen behandelen nog heel veel andere onderwerpen.

Tijdens het doorlopen van deze cursussen leert u html, css en JavaScript. Dat is de basis voor het maken van een webapplicatie. Verder leert u om een hosting omgeving op te zetten, een server in te richten voor het ontwikkelen van applicaties, omgaan met de meest belangrijke softwareprogramma's voor het ontwikkelen van webapplicaties en gebruik te maken van de open source systemen WordPress en Joomla!. Daarbij leert u niet alleen om professionele websites te ontwikkelen maar ook om complexe datasystemen en webapplicaties te bouwen uitgaande van deze open source systemen.

Binnen deze cursus aandacht voor de basis van php programmeer taal en de mogelijkheden van php wat betreft data beheer via mysql.

Html en css vormen de basis voor alle websites. Ook dynamische websites die gebouwd zijn vanuit PHP, zijn html en css websites. Om een website te kunnen bouwen is basiskennis van html en css is noodzakelijk. Toch is het niet aan te raden om een website vanaf nul op te bouwen met alleen html en css code simpelweg omdat er heel veel goede tools bestaan voor het bouwen van een website, gebaseerd op html en css, zonder kennis te hebben van html en css. Dan lijkt het dus zelfs onnodig om html en css te leren maar dat is een misvatting. Het is nodig html en css te kennen om fouten te kunnen opsporen in een website en om aanpassingen te kunnen doorvoeren binnen een website. Maar binnen deze cursus zal er zeker ook aandacht gegeven worden aan software die het makkelijk maakt om fantastische websites te maken zonder kennis van html en css.

An introduction to the terms, technologies, trends, and best practices of the interactive design industry. Students design, develop, and upload a simple web site using HTML and basic CSS. The importance of writing valid and semantic code is emphasized. Basic web side production stages and requirements such as naming conventions, file organization, project development life cycle, and image optimization are also covered. Prerequisites: None

This an introductury course for teachers to use a range of different webtools as teaching aids. 

Hier wordt uitgelegd hoe een eigen website te ontwikkelen en te onderhouden zonder gebruik te hoeven maken van dure website ontwikkelaars. Er wordt aandacht gegeven aan de open source systemen Joomla en Wordpress maar ook wordt er aandacht gegeven aan de meest populaire software pakketten voor het bouwen van een website en aan de "gratis website" opties van het internet. Na het doorlopen van deze cursus kunt u zelf een keuze maken voor het systeem dat het beste past bij uw onderneming.