Topic outline

 • Start: installatie en algemene instellingen

  Om met Mijoshop te kunnen starten is installatie van Joomla vereist en daarbij natuurlijk de installatie van deze component. Hier aandacht voor de installatie, bijkomende kosten, en aandachtspunten. Daarbij ook aandacht voor de algemene instellingen van de component en de algemene instellingen van uw winkel. Na het succecvol doorlopen van dit gedeelte bent u klaar voor de start van uw webwinkel.

 • Werken met categorieen en toevoegen van producten

  Dit is het werk van de winkelier: het plaatsen van producten op de juiste planken. Ook als webwinkelier heeft u planken en schappen nodig. De kasten - schappen, zijn de categorieen en de planken de subcategorieen. Die leert u hier aanmaken. Vervolgens leert u om die planken te vullen met de producten en productinformatie.

  • Product opties betaalopties, verzendopties en andere opties

   Er zijn veel soorten winkels en veel soorten winkelsystemen. Binnen dit gedeelte wordt geleerd om de belangrijkste product opties, betaalopties, verzendopties en eventuele andere winkel opties in te stellen naar de wensen van de winkeleigenaar.

   • Klantenbeheer

    Zodra een bezoeker van uw website een product bestelt, wordt die klant. Hoe gaat u om met klantengegevens? Wilt u die koppelen aan een maandelijkse nieuwsbrief? Welke gegevens van de klanten wilt u wel en niet bewaren?

    • Winkelbeheer

     Na het doorvoeren van alle juiste instellingen en de verkoop begonnen is, moet de winkel beheerd worden. Dat kan eventueel via meerdere winkeliers. Ook zal er een administratie moeten worden bijgehouden en wilt u mogelijk statistieken van verkoop willen bekijken. En hoe gaat u om met voorraadbeheer?